SOLA festival 2016

https://www.facebook.com/events/2151432671747785/

SOLA 2016 brings a wide spectrum of experimental music, early works of exploratory radio play and film to WHS Teatteri Union.

La / Sat 26.11.2016 17-24

WHS Teatteri Union
(Siltavuorenranta 18)

OHJELMA / PROGRAM:

MIKI YUI
ES & ANTTI TOLVI
TUUKKA SALONEN
FORCES
VUOSI
ANTTI TOLVI TENORISAKSOFONI QUARTET
TÖÖT-FILMI
KUUNNELMIA


SOLA 1: 10e, 17-20 / Es & Antti Tolvi, Tuukka Salonen, Forces, Tööt-Filmi 1, Kuunnelma 1

SOLA 2: 10e, 21-24 / Miki Yui, Antti Tolvi Tenorisaksofoni Quartet, Vuosi, Tööt-Filmi 2, Kuunnelma 2

SOLA 1 & 2: yhteislippu 15e

Lippuja ovelta ja Unionin nettikaupasta !
Tickets from the door and online from WHS Union.
http://www.teatteriunion.fi/por.../sola-festival-26-11-2016/

Lisätietoa / More info:
http://solafestival2016.tumblr.com/Festival is organized by Välirivi ry, a non-profit organization devoted to experimental sound and moving picture. The festival is organised in collaboration with WHS Teatteri Union.

Tapahtumaa tukevat MES, Goethe-instituutti ja Helsingin Kulttuurikeskus


***

Miki Yui

Miki Yui is artist/musician from Tokyo based in Düsseldorf. She creates sonic landscapes emerging out of delicate noises, samples, electronic sounds, and field recordings. Her unique minimalist and organic approach towards sound balances between subtle nuances, industrial hums and turbulent hooks. In her live concerts she invites listeners to share mesmerinzing acoustic spaces, rich of abstract and narrative sound circulation.


She has released her solo albums from 12K /LINE(N.Y.) and Hören (Osaka).Her 5th solo album “Oscilla” is released in October 2015, on her own imprint MY. She was the partner of Klaus Dinger ( NEU!, La Düsseldorf ) and takes care of his heritage after his passin in 2008.


Forces


Forces on kuva- ja äänitaitelija Joonas Sirenin projekti, jossa elektronisen musiikin eri genret sulautuvat monitahoiseksi massaksi erilaisten ohjemointi- ja prosessointitekniikoiden avustuksella. Elokuussa 2016 digitaalisesti julkaistu ‘Liquid Syntax’ - EP.llä erityisesti Ibiza trance -kokoelmalevyjen kappaleet pirstoutuivat vellovaksi kudokseksi, jolla tavoiteltiin vedenkaltaista äänen olemusta.


SOLA festivaalia varten Forces yhdistää voimansa serkkunsa, elokuvantekijä Sampo Sirenin kanssa luodakseen visuaalisen vastineen ‘Liquid Syntaxin’ äänimaailmalle.


Kuunnelma 1

Jyrki Mäntylä: On Turhaa… (1967, 12'50”)

On turhaa… on äänikuva kaupungin aamusta. Se on ensimmäisiä, ellei jopa ensimmäinen Suomessa tehty kokeellinen radiokuunnelma. Kuunnelma rakentuu erilaisista hälyäänistä, tehosteista ja äänikuvista. Teos syntyi radion ja TV:n korkeakoulukurssin opiskelijoiden työnäytteenä.

Kuunnelma 2

Otto Donner: Vihreä eläin (1971, 10'04”).

Vihreä eläin perustuu Marja Vesterisen luonnonsuojeluaiheiseen tekstiin. Kuunnelman äänimaisema rakentuu elektronisista äänistä, abstrakteista hälyistä ja hetkittäin selkeämmän muodon saavista jazz-sävyistä . Elektronisten äänten tuottamiseen on käytetty Erkki Kurenniemen suunnittelemia DIMI- ja Sähkökvartetti-soittimia. Kuunnelma sai Prix Jean Antoine -palkinnon Monacossa vuonna 1971.

VUOSI

Vuosi on kokeellisen musiikkin ja äänitaiteen parissa työskentelevä kollektiivi. Viimeisen kahden vuoden aikana kollektiivi on julkaissut useita äänitteitä, tehnyt ääni-installaatioita ja esiintynyt eri puolilla Suomea. Sola-festivaalilla kollektiivin jäsenet Olli Aarni, J. Koho ja Ilpo Numminen esittävät kukin oman tulkintansa yhteisestä lähtöimpulssista. Festivaaliesiintyminen on samalla myös Vuosi LP-levyn julkaisukonsertti.

http://vuosi.bandcamp.com/

http://vuosikasetit.blogspot.fi/

Tuukka Salonen

Tuukka Salonen on helsinkiläinen monitaiteilija, joka radiojuontajuuden ohella säveltää pitkäkestoisia droneteoksia, joissa valutaan harmonioista toisiin ja joiden päälle lisätään vielä lisää liukuvia säveliä ja niin edelleen ja niin edelleen. Kaiken lisäksi päälle ympätään kineettisiä videoteoksia, joissa todennetaan maailman laita ja lopulta kaikki suistuu eletroonisen vihreään sammaleeseen.

Tuukka tunnetaan nimillä Dear Beloved Henry, Mona Rag ja on ollut osa Cleavage -duoa ja muutamissa muissa yhteyksissä. Hän on myös juontanut lähiradiolla Aavemaa ohjelmaa ja tätä nykyä toimii osana RADIO BEKOLAA.